ЧЕДА: Казнити припаднике Војске Републике Српске који су убили Бошњаке и Хрвате

ПРИЈЕПОЉЕ – Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је данас, поводом 21. годишњице злочина у Штрпцима, када су припадници Војске Републике Српске (ВРС) из воза отели и убили 18 цивила бошњачке националности и једног Хрвата, да је срамота то што у 2014. тај злочин још није разрешен.

Јовановић је рекао, на обележавању годишњице тог злочина, да “највише боли неправда” и да види “пуно врлина које не долазе до изражаја пред свим што је лоше око нас”.
Према његовим речима, све то морамо да променимо, да славимо наша богатства, “другачији смо, богатији смо за то”, саопштио је ЛДП.
“Како би ова земља била монотона да нема катедрале и џамије, колико бисмо били сиромашнији да нема Бајрама, Рамазана, католичког Божића – у такву Србију ја верујем и за такву Србију желим да радим”, рекао је он.
Јовановић је истакао и да “таква Србија мора да се створи због нас, због наше деце”, истакавши да је “то одговор на трагедију несрећних људи, не наше сузе и тугу”.
Пема његовим речима 16. март је шанса коју не смемо да пропустимо, “јер не видим ко ће други уместо нас тај посао урадити”.
Лидер ЛДП је истакао да није дошао да однесе гласове из Санџака за Београд, “него да се договори око посла који мора да се уради како би се од Србије направило боље место за живот”.
“Не могу ја да живим ваш живот уместо вас, нити желим да ви живите мој уместо мене, али хоћу да заједно искористимо вашу дивну енергију, топлину с којом сваког прихватате како би урадили тај велики посао”, рекао је он.
Јовановић наводи и да на “годишњицу злочина у Штрпцу жели да се договори, са Србима и са Бошњацима, са муфтијом и са нашим владиком, око посла који морамо да урадимо”.
Према његовим речима, треба заједно да омогућимо да наша деца живе у земљи која ће поштовати ред и у којој ће владати мир,” да буду прва генерација деце која ће за себе моћи да кажу да су рођени и да живе у миру”.
Данас се навршава 21 година од злочина у Штрпцима, када су припадници Војске Републике Српске (ВРС) из воза који је саобраћао на линији Београд-Бар отели и убили 18 цивила бошњачке националности и једног Хрвата.
(Танјуг/србин.инфо)
Share this post :

+ коментара + 2 коментара

27. фебруар 2014. 13:39

Kazniti tvoju manu sto je rodila takvog izroda??

28. фебруар 2014. 01:10

Mala je ovo zemlja,koliki je on izdajnik!

Постави коментар

Test Footer 1

 
Програмирао - Дизајнирао: За више инфотмација пратите нас путем: © 2015 Уједињена омладина Србска - Сва права задржана.
Жељко Ћајић Оснивач сајта. Facebook Twitter Забрањено копирање садржаја без навоћења извора.