Гујон обезбедио помоћ из Француске!

 Француз Арно Гујон годинама помаже Србима са Косова и Метохије, а ових дана захваљујући њему из Француске стиже помоћ за урожене у поплавама. Позитивна енергија младих волонтера додатно ме мотивише да наставим са пружањем помоћи Србима који су у тешкој ситуацији, каже за РТС Арно Гујон.  


Оснивач хуманитарне организације "Солидарност за Косово", Француз Арно Гујон је, у специјалној емисији РТС-а, рекао да јавност у Француској прати шта се дешава у Србији и да је за кратко време прикупљена помоћ за угрожене у катастрофалним поплавама које су задесиле Србију.





"Било је неколико великих репортажа на јавном сервису у Француској, тако да су Французи сада упознати са ситуацијом у Србији и прате је. Мислим да је нормално што прате шта се дешава, јер ово што је задесило Србију је катастрофално, невиђено, не само у Србији већ и у Европи. Када људи не чују на телевизији да се нешто страшно дешава, не схватају озбиљност ситуације. Сада када су медији почели да извештавају о томе, чини ми се да су људи веома брзо реаговали", рекао је Гујон.
Како је рекао, од 2014. године, када је са братом основао хуманитарну организацију за помоћ Србима са КиМ, та организација стекла је много донатора који су помогли и у овој акцији.
"На тај начин смо стекли искуство и у претходних 10 година преко организовали 30 хуманитарних конвоја. Кад смо видели да је Србији потребна помоћ, да су људи угрожени, одмах смо кренули у акцију и ставили екипе добровољаца у приправност. Тражили су помоћ од наших донатора и у року од три дана прикупили 18 тона хране. Поред тог, због хитности ситуације одлучили смо да купимо први део наше помоћи у Србији и да је однесемо тамо где је најпотребније", каже Гујон.
Истиче да га  је огроман број младих волонтера додатно мотивисао да настави са пружањем помоћи, како Србима на КиМ, тако и онима у Србији који су у тешкој ситуацији.
"Лично ме додатно мотивише кад видим толико позитивне енергије код младих, код свих тих волонтера који се ангажују ових дана. Када сам био на ДИФ-у ја сам био импресиониран позитивном енергијом свих студената. Они су сложни, организовани, ефикасни. Они показују најлепшу слику коју је Србија могла да пошаље свету. Они се јуначки понашају и то је уствари наша најбоља награда", каже Гујон.
Гујон се захвалио свим донаторима у Француској који помажу акцијама за угрожене у поплавама у Србији.

Извор:(РТС)
Share this post :

Постави коментар

Test Footer 1

 
Програмирао - Дизајнирао: За више инфотмација пратите нас путем: © 2015 Уједињена омладина Србска - Сва права задржана.
Жељко Ћајић Оснивач сајта. Facebook Twitter Забрањено копирање садржаја без навоћења извора.