Редак призор или остварење библијског пророчанства?

Спектакуларан призор помрачења Месеца 15. априла означиће почетак тетраде, ретке појаве четири лунарне еклипсе. И док многи са нестрпљењем очекују овај догађај, има и оних који страхују од остварења библијског пророчанства.

Тотално помрачење природног Земљиног сателита, према најавама астронома, догодиће се у раним јутарњим сатима 15. априла, а биће јасно видљиво широм Северне Америке, пише Ју Ес Еј Тудеј.
Управо ће тај догађај означити почетак тетраде, ретке појаве четири лунарне еклипсе, од којих друга следи у октобру, а још две следеће године.
Несвакидашња појава, започеће у априлу тоталном лунарном еклипсом, видљивом из Америке као и са Новог Зеланда и осталих делова Пацифика. Помрачење Месеца иначе је последица падања Земљине сенке на Месец.
„Пун Месец ће прво деловати мало тамније од уобичајеног, али ће људи убрзо приметити много тамнију сенку која ће се кретати преко тог небеског тела, а биће црвенкасто-смеђе боје“, најавио је астроном Џералд Макиген из Свемирског и научног центра "Chabot".
Такозвани „крвави Месец“, према објашњењу астронома, црвену боју добија захваљујући преламању сунчевих зрака кроз Земљину атмосферу.
„То је исти ефект који видите кад Сунце поприми црвенкасто-наранџасту боју током заласка, само што се у овом случају преломљена сунчева светлост пресликава на Месец“, објаснио је Макиген.

Макиген такође наводи да ће током еклипсе, Марс бити јасно видљив, као ватрено црвена звезда поред Месеца.
Црвени Марс и црвени Месец сигурно ће бити спектакуларан призор, кажу астрономи и додају како је штета што због временске разлике неће моћи сви да „присуствују“ овом догађају.
А док астрономи с нестрпљењем ишчекују овај редак догађај, неки су озбиљно забринути. Наиме у књизи Џона Хагеа под именом „Четири крвава месеца“ аутор најављује велике промене које ће уследити након овог догађаја, а спомиње се и како ће управо ова лунарна тетрада бити испуњење библијског пророчанства.
Наиме, према пророчанству из Библије „пре него што дође велики дан Господњи, Сунце ће се претворити у таму, а Месец у крв“.
Остале три еклипсе догодиће се 8. октобра ове године, затим 8. априла и 28. септембра 2015. године, а астрономи кажу да ће између 2001. и 2100. године бити укупно осам лунарних тетрада.

Извор:(РТС)
Share this post :

Постави коментар

Test Footer 1

 
Програмирао - Дизајнирао: За више инфотмација пратите нас путем: © 2015 Уједињена омладина Србска - Сва права задржана.
Жељко Ћајић Оснивач сајта. Facebook Twitter Забрањено копирање садржаја без навоћења извора.