Хочевар: Католици у Србији робови док не дође папа

 Београд – Београдски надбискуп Станислав Хочевар изјавио је да постоји „веома много прилика“ за посету папе Фрање Србији и да ће се католици у Србији сматрати робовима док до тога не дође.

„Док папа не дође у Србију, наши католици се сматрају робовима, јер остали могу да поздраве у својој земљи свог поглавара, а католици не могу“, рекао је Хочевар за „Политику“.
Он је додао да долазак папе Фрање неће бити једна од тема током најављене посете министра спољних послова Ватикана Београду.
Надбискуп Хочевар и Војводина
Иринеј и Дачић Дан државности обележили на миси цркве која убице Срба проглашава свецима
Према његовим речима, до сада је историја „јако оптерећивала“ односе Свете столице и Српске православне цркве, а још увек нема јачег и сталног дијалога.
„Ми се сусрећемо, али не разговарамо пуно. Требало би да дође до јачег размишљања о том питању. Одатле треба изнети сасвим јасну перспективу да уколико ће СПЦ заједно са државом омогућити дијалог са Светом столицом, то ће помоћи свима“, казао је надбискуп.
Упитан да прокоментарише солидарност држава бивше Југославије током катастрофалних поплава у мају, Хочевар је казао да је вода „на неки начин сакрила границе“.
„Ово је био позив и опомена свима нама да не смемо толико да гледамо на границе, већ да откривамо да се сви налазимо на истој лађи живота“, рекао је он.

Бета
Share this post :

+ коментара + 2 коментара

16. јун 2014. 10:15

> „Док папа не дође у Србију, наши католици се сматрају робовима, јер остали могу да поздраве у својој земљи свог поглавара, а католици не могу“,

Jadni ljudi, ne veruju u Boga očito, čim ne mogu bez svog Pape.

17. јун 2014. 05:30

Pravoslavlje ili smrt-papa neka ostane gde jeste-ne treba nam nikada

Постави коментар

Test Footer 1

 
Програмирао - Дизајнирао: За више инфотмација пратите нас путем: © 2015 Уједињена омладина Србска - Сва права задржана.
Жељко Ћајић Оснивач сајта. Facebook Twitter Забрањено копирање садржаја без навоћења извора.