Шиптари су дилерски народ

Припадници албанске полиције данас су покушали да уђу у село Лазарет које се налази на 200 километара од Тиране. Ово село носи епитет "фабрике марихуане", годишње "извезе" робу у вриједности од 4,5 милиарде евра. Неколико стотина лакше наоружаних полицајаца данас је покушало да уђе у ово село када је на њих покренут ракетни напад.

Ово је задњи примјер који показује колико је шиптарска мафија јака и распрострањена. Оваквих села има и на југу Србије, а најпознатије је Велики Трновац гдје се према незваничним информацијама у сваком моменту налази око 1,5 тона кокаина. Велики број нарко дилера налази се и у Прешеву гдје је полиција прије десетак дана заплијенила већу количину марихуане.

Припадници ових мафија су веома добро наоружани и обучени, а већ дуже вријеме држе све руте којима се транспортује кокаин из Мале Азије до земаља чланица Европске уније.

Велики број њих је отишао у Сирију на додатно обучавање, тако да Србији као и цијелом региону пријети још већа опасност од шиптара када се немири у Сирији заврше.

Извор: Уједињена омладина Србска
Share this post :

Постави коментар

Test Footer 1

 
Програмирао - Дизајнирао: За више инфотмација пратите нас путем: © 2015 Уједињена омладина Србска - Сва права задржана.
Жељко Ћајић Оснивач сајта. Facebook Twitter Забрањено копирање садржаја без навоћења извора.