Полиција приводи Заветнике због Газиместана!

Српски сабор Заветници обавештава јавност да државни врх Републике Србије, уз помоћ полицијског апарата, спроводи репресију невиђених размера и врши политички прогон чланова, симпатизера и пријатеља покрета.

У претходних неколико дана полицијски инспектори обишли су присталице Заветника и уручили им позиве за информативни разговор у ПУ за Град Београд (полицијска станица “29. новембар”). Лица се позивају на разговор у својству грађана под изговором да треба да дају исказ о дешавањима на Газиместану на Видовдан ове године.

До сада је позиве за информативни разговор примило неколико чланова и симпатизера покрета, од којих нико до сада није кривично гоњен нити осуђиван. Међу првима којима је упућен позив налазе се: момак који је током 1999. године ратовао на Кошарама, девојка која је за време НАТО бомбардовања избегла са Косова и Метохије и чија је кућа у Подујеву спаљена до темеља, успешни студенти који завршавају студије на два факултета истовремено. 

Запањујуће је да је позив добио и члан Српског сабора Заветници који уопште није боравио на Косову и Метохији у јуну 2014. године. 

Подсећамо да је Српски сабор Заветници пре тачно три месеца уручио амбасади Руске Федерације списак од стотину добровољаца који се стављају на располагање за сваки вид помоћи руском народу у областима захваћеним ратом. На овом списку налазе се имена свих лица која су примила позив за информативни разговор. Поставља се питање да ли је по среди испуњавање ултиматума америчког амбасадора Мајкла Кирбија, који је пре неколико дана затражио од Владе Републике Србије санкционисање свих грађана који пружају директну и отворену подршку руском народу у Украјини. 

Уколико се у овом случају не ради о испуњавању ултиматума западних амбасада, онда је недвосмислено реч о намери власти да се политички обрачуна са непоткупљивим делом опозиције који има смелости да критикује погубну политику актуелног режима, користећи дешавања на Газиместану као изговор.

Препоручујемо истражним органима да је боље да се позабаве политичким скуповима чије су последице биле далеко озбиљније, као што је митинг подршке др Радовану Караџићу, који су у лето 2008. организовали Томислав Николић и Александар Вучић, а који се завршио нередима у којима је непознати припадник полицијских снага на смрт претукао једног од учесника протеста. Премијер Вучић је у више наврата обећавао да ће убица цивила бити приведен правди, али се испоставило да режим није имао спремности да се посвети овом случају. 

Позивајући се на члан 46. важећег Устава Републике Србије, који јемчи слободу мишљења и изражавања, захтевамо од Владе која се декларише као демократска да не обнавља репресивне методе титоистичког режима. 

Убеђени да својим деловањем, за разлику од представника владајућег режима, никада нисмо прекршили нити Устав нити важеће законе Републике Србије, обавештавамо властодршце да репресивним мерама неће успети да сакрију истину и ућуткају оне које имају смелости да је понављају. 
Share this post :

Постави коментар

Test Footer 1

 
Програмирао - Дизајнирао: За више инфотмација пратите нас путем: © 2015 Уједињена омладина Србска - Сва права задржана.
Жељко Ћајић Оснивач сајта. Facebook Twitter Забрањено копирање садржаја без навоћења извора.