Украjина признала руску пошиљку као хуманитарну помоћ

KИJEВ – Украjина jе званично признала садржаj руског конвоjа намењеног грађанима источне Украjине као хуманитарну помоћ, саопштено jе на вебсаjту украjинске владе.
„У складу са Члановима 4 и 5 украjинског закона о хуманитарноj помоћи и имаjући у виду инициjативу председника Петра Порошенка о прихватању хуманитарне помоћи у оквирима међународне хуманитарне мисиjе под надзором Mеђународног комитета Црвеног крста (ИЦРЦ), прихватамо пошиљку као хуманитарну помоћ“, наводи се у саопштењу, а пренела jе агенциjа РИA Новости.
Указ коjим се садржаj руског конвоjа признаjе као хуманитарна помоћ jе потписала украjинска министарка за социjална питања Људмила Денисова.
Tом Mинистарству jе претходно достављена листа артикала коjи се налазе у 280 руских камиона, а коjе jе потписао шеф регионалне делегациjе ИЦРЦ Паскал Kутат.

У том документу се наводи да конвоj садржи 12 врста артикала укупне тежине 1.856 тона, што у потпуности одговара тежини коjу jе приjавила званична Mосква.
„Прималац хуманитарне помоћи jе мисиjа Црвеног крста у Украjини. Помоћ ће у Украjину транспортовати представници те организациjе и дистрибуирати преко контролне тачке у Доњецку“, наводи се на саjту украjинске владе.
Русиjа jе грађанима источне Украjине послала 2.000 тона хуманитарне помоћи у конвоjу од 280 камиона, коjи на руско-украjинскоj граници чекаjу сву потребну документациjу.
У тоj помоћи су 400 тона жита, 100 тона шећера, 62 тоне хране за бебе, 54 тоне медикамената, 12.000 врећа за спавање и 69 покретних електричних генератора.
Извор: Танјуг
Share this post :

Постави коментар

Test Footer 1

 
Програмирао - Дизајнирао: За више инфотмација пратите нас путем: © 2015 Уједињена омладина Србска - Сва права задржана.
Жељко Ћајић Оснивач сајта. Facebook Twitter Забрањено копирање садржаја без навоћења извора.