Отац Тадеј: Шта ће скоро бити

Човјек је оно што мисли. Треба прекинути рат мисли. Енергија коју пошаљемо према неком бићу враћа се нама. Ако шаљемо љубав, љубав умножену ћемо и добити. Али ако шаљемо мржњу, иста умножена мржња ће се вратити и нама. Јер какве су ти мисли, такав ти је и живот.

 Наш живот зависи од сопствених мисли. Кад немамо добре мисли, мора да се дешава са нама и око нас оно што не желимо. Рат, неред, несугласице, сумље, мржње. Ако осуђујеш ближњег макар само мисаоно, тај исти грех се преноси на тебе.

Ми можемо свашта радити, али нећемо имати ни мира ни покоја. Карактерна особина је основа за прелазак у вјечност. Ако смо мирни и тихи, идемо у ред светих и анђела. Њих је Господ наградио бесплатном благодати, и у тим душама нема особина овог света. Човјек може стално да га вријеђа, а он се не љути, јер је његова душа руковођена Светим Духом.
Треба да се опустиш. Не узимај на себе превише брига овог Свијета, већ чувај свој мир и живи са Богом. Нека иде како иде.
Ми смо концентрисани на све оно што нас окружује, и у овом тренутку нисмо у стању да пониремо у дубоке Божанске тајне. Начин нашег размишљања је крајње прагматичан и жељели бисмо да вјерујемо и поштујемо само оно што видимо.

Но читав тај видљиви свијет је само једна видљива тачка у односу на невидљиви свијет. Да би опстао један народ, а то важи у овим тренуцима изузетно и за наш, треба најпре да буде јединствен у мислима. Тек тако мисаоно уједињен у стању је да победи знатно већег непријатеља. Историја Старог Завјета нас обавјештава да у тренуцима када је Израел био уједињен, успјео је да побједи знатно већег непријатеља. Насупрот томе чим се одродио од Бога дакле препуштао се раздору и разједињености, Филистрејци су били, као нека врста бича Божијег, који је кажњавао њихову разједињеност.

И ми Срби, који се у овоме тренутку налазимо можда у најсудбоноснијем тренутку од свога настанка, требало би да из свега овога извучемо неки наук. Обезбожена Србија треба да се најпре покаје за све оне грехе, које је починила, а потом духовно умивена и очишћена уз благодат Божију, биће спремна да се супротстави чак и највећим и најбројним непријатељима.

Уједињена омладина Србска 
Извор: књига "У сусрет царству"
Share this post :

+ коментара + 1 коментара

28. мај 2014. 23:49

Свиђа ми се. Камо среће да сви слушамо и учимо од мудрих учитеља.

Постави коментар

Test Footer 1

 
Програмирао - Дизајнирао: За више инфотмација пратите нас путем: © 2015 Уједињена омладина Србска - Сва права задржана.
Жељко Ћајић Оснивач сајта. Facebook Twitter Забрањено копирање садржаја без навоћења извора.