Вучић: Изградња земље сопственим снагама

Премијер Александар Вучић изразио је захвалност ЕУ за подршку и помоћ коју су пружили Србији у тешкој ситуацији изазваној поплавама и објаснио да у овом тренутку можемо да рачунамо практично на три врсте помоћи.


Премијер Александар Вучић изразио је захвалност Европској унији за подршку и помоћ коју су пружили Србији у тешкој ситуацији изазваној поплавама и објаснио да у овом тренутку можемо да рачунамо практично на три врсте помоћи у том контексту.

Премијер Александар Вучић рекао је, а преноси РТС, да је са европском комесарком за хуманитарну помоћ и ванредне ситуације Кристалином Георгијевом имао добре разговоре, и да ћемо имати значајну помоћ од стране ЕУ у решавању тешке ситуације које су направиле поплаве. 

Међутим , како је додао Вучић Србија ће морати да преузмемо највећи терет штета изазваним поплавама.

"Мораћемо сами уз помоћ наших европских пријатеља ослањајући се на наше снаге да изградимо земљу", навео је Вучић и додао да зна да мниги мисле да ће новац да падне с неба.

Према његовим речима, Србија има неколико могућности - хуманитарна помоћ коју генерише фонд Георгијеве, која много помаже, друга могућност је коришћење европског фонда солидарности за који је потребан услив, штета од 0.6 одсто БДП-а.

"На жалост нисам сигуран, не желим да говорим о тачним бројкама али мислим да смо се квалификовали да та средства користимо, али ни близу неће покрити све наше потребе2, навео је Вучић.

Премијер је рекао да нико не треба да мисли да ћемо све да решимо тако што ћемо да узмемо из туђе касе.

"Трећа могућност је да искористимо ИПА фондове који нису искоришћени у потпуности и можемо да очекујемо значајна средстав и то ће нам свакако помоћи да несумњиво лакше превазиђемо проблеме", истакао је Вучић. 

Како је додао, у сваком случају имаћемо значајну подрђшку ЕУ. "На томе смо им захвални али да нико не помисли да ћемо лако све да вртимо у пређашње стање", навео је Вучић.


(Вечерње новости)




Share this post :

Постави коментар

Test Footer 1

 
Програмирао - Дизајнирао: За више инфотмација пратите нас путем: © 2015 Уједињена омладина Србска - Сва права задржана.
Жељко Ћајић Оснивач сајта. Facebook Twitter Забрањено копирање садржаја без навоћења извора.