Доњецка Народна Република упутила апел за помоћ

ДОЊЕЦК – Врховни совјет (парламент) Доњецке Народне Републике упутило је апел за помоћ сународницима, у иностранству, за самопрокламовану републику, регион Доњецка или Украјину због хуманитарне катастрофе која се „назире” после казнене операције Кијева и јединица десничара, јавила је руска новинска агенција Итар Тасс.

„У овом тренутку за све становнике у области угљенокопа Доњецка и за све грађане Доњецке Народне Републике где на стотине недужних људи умиру, кључно је да пролазимо кроз хуманитарну катастрофу и обраћамо се нашим сународницима у нади да ћемо добити одговор из дубине њихових срца”, наводи се у поруци коју је објавила новинска агенција Новоросиа.

Аутори апела обратили су се, како су навели, сународницима – грађанима Доњецке Народне Републике, свима онима који су рођени у Донбасу (области угљенокопа Доњецка), онима живе ван граница Доњецка у регионима „бивше Украјине” (отцепљених делова те земље), Русији и у другим деловима света.

Сународници су сви грађани Русије, сви Руси по националности, Украјинци који се себе виде као део руског света и руске цивилизације, наводи се у апелу, пренела је агенција Итар Тас.

Извор: Танјуг
Share this post :

Постави коментар

Test Footer 1

 
Програмирао - Дизајнирао: За више инфотмација пратите нас путем: © 2015 Уједињена омладина Србска - Сва права задржана.
Жељко Ћајић Оснивач сајта. Facebook Twitter Забрањено копирање садржаја без навоћења извора.