Зашто Вучић не скида осмех са лица?

БЕОГРАД – Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да је извештај Европске комисије о напретку Србије бољи од свих осталих извештаја у региону, додајући и да потпредседник САД Џозеф Бајден има веома изражено поштовање према Србији, њеном руководству и ономе што раде.
– Када разговарам са Себастијаном Курцом не могу да сакријем осмех. Ово што сам уморан, уморан сам од дводневног пажљивог читања извештаја – требало ми је 12 сати да га прочитам и после сам још 12 сати пажљиво радио на извештају, па ако и имам подочњаке имам их од извештаја – рекао је Вучић на конференцији за новинаре са аустријским министром спољних послова.
Када је реч о разговору са америчким потпредседником Бајденом, Вучић је рекао да су његове речи биле много љубазније и лепше и више тога доброг говориле о Србији од онога што је достављено медијима у саопштењу, додајући да је Србија веома захвална САД на подршци реформама у Србији.
Аустријски премијер Себастијан Курц честитао је данас српском премијеру Александру Вучићу на Извештају о напретку Србије који Европска унија представља данас у подне, за који је рекао да има „позитиван скор“ пре свега у спровођењу реформи у области привреде.
– Могу да изразим задовољство што је скор Извештаја о напретку Србије тако позитиван и желим премијеру Александру Вучићу да честитам на пет месеци рада на реформама, пре свега у области привреде, јер то јесте добро за раст поверења инвеститора – рекао је Курц и додао да тај досадашњи рад заслужује „велику честику“.
Курц је рекао и да га је нови комесар за проширење ЕУ, Аустријанац Јоханес Хан замолио да српском премијеру пренесе поздраве и да је поручио да се радује сарадњи са Србијом у процесу прикључења.
Европски комесар за проширење Штефан Филе данас ће у Бриселу представити извештај о напретку држава западног Балкана, тако да ће разговори у Београду, како очекује АПА, бити могућност за детаљнији разговор на ову тему.
Србија је међу земљама које су приоритет спољне политике Аустрије, а званичан Беч се у Србији посматра као земља која даје подршку на путу у ЕУ.
Министар иностраних послова Аустрије је пред долазак у Београд рекао да Србија још ове године може отворити једно или два поглавља у приступним преговорима са ЕУ.
– Брзина приступних преговора зависи у основи од напретка кандидата. У случају Србије сам оптимиста да ће још током ове године бити могуће отворити једно или два поглавља – казао је Курц у ексклузивном интервјуу Танјугу.

Извор: Танјуг
Share this post :

Постави коментар

Test Footer 1

 
Програмирао - Дизајнирао: За више инфотмација пратите нас путем: © 2015 Уједињена омладина Србска - Сва права задржана.
Жељко Ћајић Оснивач сајта. Facebook Twitter Забрањено копирање садржаја без навоћења извора.