Oбраз кренуо у акцију: Плакатима позивају на Параду поноса

БЕОГРАД – Више локација у Београду вечерас је облепљено плакатима и налепницама десничарске организације Образ којима се позива на окупљање у центру града на дан одржавања тзв. Параде поноса. Образ је и свој скуп назвао Парада поноса.
– 28.9. 2014. 12 сати, од Саборне цркве  до Споменика србским и руским браниоцима Београда – пише на плакату Образа.
Та организација планира да одржи шетњу Кнез Михаиловом улицом преко Трга Републике, Македонском, Дечанском, Косовском, Таковском, Џорџа Вашингтона, Цара Душана и улицом Тадеуша Кошћушка до Калемегдана. Уколико тај скуп буде одржан десничари би могли да се нађу само неколико десетина метара од учесника тзв. ЛГБТ Параде поноса.
Београд 09 650x487 Oбраз кренуо у акцију: Плакатима позивају на Параду поноса
Фото: Правда
Полиција би у петак 25. септембра требала да донесе коначну одлуку о томе да ли ће се ове године тзв. Парада поноса одржати. Осим бројних најава окупљања десничара и навијача, безбедоносни проблем је и најављени штрајк полицијских синдиката.
Београд 11 Oбраз кренуо у акцију: Плакатима позивају на Параду поноса
Фото: Правда
После забране од стране Уставног суда, Отачествени покрет Образ је наставио да делује под новим именом Србски Образ. Лидер те организације  Младен Обрадовић налази се на издржавању казне кућног затвора због ометања одржавања тзв. Параде поноса 2009. године, а против њега је у току поступак за организовање нереда током тзв. Параде поноса 2010. године.
Извор: Правда
Share this post :

Постави коментар

Test Footer 1

 
Програмирао - Дизајнирао: За више инфотмација пратите нас путем: © 2015 Уједињена омладина Србска - Сва права задржана.
Жељко Ћајић Оснивач сајта. Facebook Twitter Забрањено копирање садржаја без навоћења извора.