Добој: Тродневна жалост

У Добоју су грађани и бројне службе максимално ангажоване на чишћењу града.
Како се очекује, до понедјељка би око 80 одсто институција могло да почне са радом. Због настрадалих у поплавама данас је проглашена тродневна жалост на подручју града Добоја.
Без струје је још око 800 домаћинстава који нису у становима или су их напустили. Очекује се да им струја стигне током дана.
Воде из градског водовода има довољно, али још није за пиће нити за личну хигијену. Обезбијеђено је осам пунктова са цистернама питке воде, а данас су у функцији два пункта за подјелу хуманитарне помоћи, односно хране. Надлежни моле за стрпљење, јер и воде и хране има довољно. Према ријечима генерала Момира Зеца, повјереника Републичког штаба за ванредне ситуације за Добој, јавна кухиња припрема око 1000 оброка.
Око 80 одсто инстируција могло би од понедјељка да почне да ради у измјештеним или властитим очишћеним просторијама. Међу њима градска администрација и канцеларија ЦИПС-а.
Из Градског штаба стиже наређено је заједницама етажних власника да чисте заједничке просторије, подруме, пословне просторе и гараже. Надлежни су упозорили и на опрез због мина, јер постоји могућност да их је вода донијела у град.
Објекат Дома здравља Добој од наредне седмице требало би да буде оспособљен за рад, изјавила је Срни замјеник директора ове здравствене установе Анђа Сушић.
Сушићева је рекла да је Служба хитне помоћи до даљег дислоцирана у просторије Јеврејске куће мира, те да је формиран пункт са шест тимова породичне медицине који раде у двије смјене од 7.00 до 19.00 часова.
Share this post :

Постави коментар

Test Footer 1

 
Програмирао - Дизајнирао: За више инфотмација пратите нас путем: © 2015 Уједињена омладина Србска - Сва права задржана.
Жељко Ћајић Оснивач сајта. Facebook Twitter Забрањено копирање садржаја без навоћења извора.