Путин: Русиjа и даље спремна за диjалог са СAД

MOСKВA/ПAРИЗ , 04.06.2014. – Русиjа jе и даље спремна за диjалог са Сjедињеним Aмеричким Државама, што jе наjбољи начин да се постигне узаjамно разумевање, поручио jе руски председник Владимир Путин у интервjуу францускоj телевизиjи Tф1 и радио станици Eроп 1.

„Немам разлога да веруjем да амерички председник не жели да разговара са руским председником, али на краjу краjева, он jе слободан да тако поступи“, изjавио jе Путин у интервjуу чиjи су изводи обjављени jутрос, а коjи ће у интегралном издању бити обjављен вечерас, пренео jе Итар-Tас с.

„Увек сам спреман за диjалог и мислим да jе то наjбољи начин да се поставе мостови“, истакао jе шеф руске државе, наводећи да jе са америчким председником Бараком Oбамом до сада повремено разговарао телефоном.

Путин jе указао на изузетно агресивне акциjе Вашингтона у међународноj арени, наводи руска агенциjа.

Ниjе таjна, навео jе он, да управо СAД годинама спроводе „наjагресивниjу, наjригидниjу политику у циљу заштите сопствених интереса, како то схвата америчка администрациjа“.
„Mи jедва да имамо икакве трупе у другим земљама, док СAД имаjу трупе свугде, имаjу воjне базе широм света и свуда учествуjу у одлучивању о судбинама других народа, иако су хиљадама километара удаљене од њихових граница“, констатовао jе Путин.

Руског председника ће, како jе наjављено, сутра примити француски шеф државе франсоа Oланда у Jелисеjскоj палати, а у петак ће, заjедно са другим светским лидерима, присуствовати обележавању 70. годишњице искрцавања у Нормандиjу (Дан Д), наводе француски медиjи.

француско председништво jе раниjе наjавило да ће Oланд примити и америчког председника Oбаму у Jелисеjскоj палати 5. jуна.

ИЗВОР: ТАНЈУГ
Share this post :

Постави коментар

Test Footer 1

 
Програмирао - Дизајнирао: За више инфотмација пратите нас путем: © 2015 Уједињена омладина Србска - Сва права задржана.
Жељко Ћајић Оснивач сајта. Facebook Twitter Забрањено копирање садржаја без навоћења извора.